USF2000

Cooper Tire is hoofdsponsor en exclusief bandenleverancier van de "Cooper Tires USF2000 Championship powered by Mazda". De USF2000 is een trainingscompetitie met open eenzitters voor beginners, de volgende generatie van professionele racers die graag de eerste stap op de ladder naar een carrière in de IndyCar zetten. De USF2000 is voor ambitieuze coureurs in twintig jaar uitgegroeid tot favoriete proklasse op beginnersniveau in Noord-Amerika.

Deze serie is goedgekeurd door IndyCar, in handen en in beheer van Andersen Promotions, en de eerste stap op de Mazda Road to Indy - een duidelijk gedefinieerde weg naar de top in de autosport. Niet alleen vormt het een zeer belangrijke trainingsbasis voor opkomende sterren, maar krijgt de kampioen in deze serie ook een beurs van Mazda en mag hij door naar het Pro Mazda Championship, de volgende stap in dit laddersysteem. De serie maakt ook deel uit van het MAZDASPEED Motorsports Development-programma, dat jonge coureurs helpt om vanuit de Skip Barber Racing School verder te gaan naar het USF2000 Championship.

Cooper levert zowel de slicks als de regenbanden van het type COOPER/USF2000 voor de deelnemers in deze klasse. Per auto kunnen voor elk evenement drie bandensets worden aangeschaft en op officiële testdagen zijn tot vier bandensets per auto beschikbaar. Cooper biedt een montageservice langs het circuit en technische ondersteuning voor de banden tijdens elke race en officiële test.

Bovendien krijgt de winnaar van de poleposition van elke race een cheque van 500 dollar van het bedrijf.

Bij deze competitie worden diverse wedstrijden op de weg, op straatcircuits en op officiële ovale circuits georganiseerd, zodat jonge coureurs ervaring opdoen op deze drie soorten circuits.

Ga voor meer informatie over het USF2000 Championship naar www.usf2000.com.